Hem Overwatch Overwatch: Lunatic Hai expanderar

Overwatch: Lunatic Hai expanderar

1166
SHARE

Overwatch League beräknas vara igång mellan juni och september i år och i samband med detta ser vi ett flertal omstruktureringar för en hel drös med lag som gör sig redo för starten av säsongens liga. 

En oväntad förändring kommer dock ifrån OGNs APEX Säsong 3 som har infört en ny regel – numera kan deltagande (mestadels koreanska) tävlande lag nu ha en laguppställning som innefattar upp till maximalt åtta spelfärdiga lagmedlemmar där sju måste vara rapporterade inför varje match. Detta innebär att lag har en större flexibilitet när det gäller att välja sin laguppställning om sex inför en kommande match beroende på motståndaren och den form som lagets spelmedlemmar uppvisar.

Ett lag som tar förändringen i hornen och expanderar med två nya spelare i tillägg till sin ursprungliga laguppställning med de sex spelare som tog hem titeln i turneringens föregående säsong är Lunatic Hai.

Spelarna Claris och Munchkin är de nya tillskotten som båda är före detta lagkamrater i Rhino Gaming Titan som nu förvisso förblir lagkamrater men istället i Koreas topplag för Overwatch – Lunatic Hai.

Två tredjedelar av den tillfrågade Overwatch-communityn anser att den nya regeln är positiv för lagen och att de bör ta nytta av den då det är viktigt att kunna specialisera sig på specifika roller, motståndare och scenarion. En tredjedel anser dock att det är viktigare att lägga sitt fokus på färre (sex) spelare istället för att bredda sin repertoar.

Huruvida Lunatic Hai lyckas att upprepa föregående års succé och vinst med sin nya expanderade laguppställning återstår att se!